Rots en water training in Deurne

Vorig jaar april stond Corona in de weg. Net na dat ik reclame had gemaakt brak de pandemie uit en was ik genoodzaakt alles af te zeggen. Ik waag nu een nieuwe poging en hoop in september 2021 enthousiaste kinderen en ouders te mogen ontvangen bij mijn Rots en Water training!

Rots en water en autisme spectrumstoornissen

In juni 2021 heb ik de cursus rots en water en autisme spectrum stoornissen afgerond. 2 intensieve trainingsdagen in Utrecht waarbij het werken met kinderen met autisme en aanverwante problematiek centraal staat. Door mijn ruime ervaring met het werken met deze doelgroep in het SBO onderwijs, een zoon met deze diagnose en het werken met Brain Blocks is dit een mooie aanvulling.

Naast de basistraining Rots een water, de basisschoolbreedtraining en de specialisatie voor psychosociaaltrauma en rouwverwerking wordt het tijd dat ik ook als zelfstandige weer trainingen an ga bieden in mijn eigen leefomgeving. Vorig jaar door Corona helaas afgelast maar binnenkort ga ik er weer mee aan de slag!

Snel meer hierover op de website en op social media!

Speltherapie

In mei 2020 heb ik een bijscholing voor Speltherapie afgerond. Als coach heb ik nu meer mogelijkheden om speltherapeutische technieken in te zetten wanneer dit passend is bij de hulpvraag van de cliënt. 

diploma speltherapie.jpg

Rots en Water training in Deurne!!! Helaas afgelast wegens Corona

Rots en water is een psycho fysieke training, dat betekent dat we veel bewegen. Door allerlei spelvormen worden o.a. sociale vaardigheden geoefend, leer je beter omgaan met gevoelens en krijg je meer zelfvertrouwen. De laatste les sla je een plankje door met jouw eigen leerdoel en ontvang je een diploma! Op mijn website en op internet, www.rotsenwater.nl kun je er nog veel meer over lezen en voor meer informatie kunt u natuurlijk altijd contact met mij opnemen.

Leeftijd, Tijdstip en data 2020 :

Groep 3,4,5 woensdagavond van 18.30 uur tot 19.30 uur (8-4, 15-4, 6-5, 13-5, 20-5, 27-5, 10-6, 17-6)

Groep 6,7,8 donderdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur (9-4, 16-4, 7-5, 14-5, 28-5,11-6, 18-6, 26-6)

Locatie: De gymzaal van De Vlieger, Schelde 1 5751 VJ Deurne

(basisschool de Piramide en SBO de Brigantijn)

Kosten: € 145,00

Inschrijven kan per mail; info@kindercoachmienoe.nl
Telefoon; 06-45089424
of via een bericht op mijn facebook of instagram.

Rots en water is een psycho fysieke trai
ROTS en WATER studiedag gehad op mijn ei
ROTS en WATER studiedag gehad op mijn ei

Werken met psychosociaal trauma, Rots en Water

3 en 4 oktober 2019 heb ik de specialisatietraining van Rots en water voor het werken met psychosociaal trauma gevold. Dit biedt mogelijkheden om kinderen die bijvoorbeeld te maken hebben met problematiek rondom hechting, een heftige gebeurtenis hebben meegemaakt, een naaste hebben verloren, te maken hebben gehad met een vorm van mishandeling enz. te kunnen ondersteunen middels deze psychofysieke training. Tijdens deze training heb ik geleerd hoe ik de verschillende Rots & Water vaardigheden samen met andere, nieuwe oefeningen kan inzetten om deze kinderen en jongeren aan te spreken op eigen veerkracht. Rots & Water draagt bij aan het normaliseren van de symptomen van trauma die activering van stressreacties oproepen. We doen dit door herstellende actiepatronen aan te spreken waardoor belemmerende overlevingsstrategieën veilig en stapsgewijs kunnen worden geneutraliseerd.

Time management voor ouders

Samen met Jorine van beurden van speltherapiepraktijk Eindhoven heb ik de training Timemanagement voor ouders gevolgd. (september 2019) We zijn zeer enthousiast over deze praktische en ook inhoudelijk goede en leuke workshop. We zijn dan ook van plan op korte termijn hiermee aan de slag te gaan en deze workshop voor ouders aan te gaan bieden. Via deze website en instagram/facebook zullen we melden wanneer hier nieuws over is!

Brain Blocks

In Januari 2019 heb ik mijn Brain Blocks certificaat behaald. Ik ben nu ambassadeur van Brain Blocks.

met Brain Blocks begeleid ik kinderen (en hun omgeving). M.b.v. het materiaal dat gebruikt wordt probeer je tot 1 taal te komen. Brain Blocks kan ingezet worden als psycho-educatie, als communicatiemiddel of om therapeutisch te werken. Lees er meer over onder het kopje "wat doe ik".

Brain Blocks diploma.jpg

Social media

Vanaf nu ook actief op facebook en instagram!

Via die weg breng ik jullie ook graag op de hoogte van nieuws, interessante informatie en mooie ervaringen.

  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon

Rots en water

Ik ben trots want dit jaar (2018) hebben kinderen van basisschool de Piramide in Deurne en van basisschool de Boschakker in Eindhoven hun Rots en water diploma behaald!  Samen hebben we hard gewerkt aan bijvoorbeeld grenzen aangeven, vertrouwen op een ander en jezelf, respect hebben voor elkaar en samenwerken. Superknap dat het iedereen gelukt is zijn of haar plankje door te slaan!

plankje.jfif

Samenwerken

Vanaf 14 augustus 2018 werk ik samen met Praktijk speltherapie Eindhoven. Elke dinsdag zijn wij samen aanwezig op locatie St.Theresiatraat 1a te Eindhoven.

Ik ontvang daar met veel plezier kinderen en ouders voor coachingtrajecten.

Schermafdruk 2018-10-26 17.01.13_edited_