IMG_0222.JPG

Individuele coaching

​Kinderen met een hulpvraag  begeleid ik 1 op 1 of soms met een ouder/verzorger erbij waar dat nodig is. Afhankelijk van de hulpvraag die tijdens het intake gesprek duidelijk wordt maken we een plan van aanpak. De hulp die ik kan bieden heeft te maken met de sociaal emotionele ontwikkeling/gedrag. U kunt denken aan het versterken van sociale vaardigheden, verbeteren van het zelfbeeld/vergroten van zelfvertrouwen, positiever leren denken, beter omgaan met emoties of agressie enzovoort. Alles is bespreekbaar!

IMG_9906.JPG

SoVa training

SoVa staat voor sociale vaardigheden. SoVa training geef ik in een groepje van minimaal 4 tot maximaal 8 kinderen. Leeftijd 4 tot 8 jaar en leeftijd 8 tot 12 jaar. Centraal staat leren van en met elkaar. Werken in een groep geeft veel oefenmomenten. Niet voor iedereen zijn sociale vaardigheden automatisch goed ontwikkeld. Dat kan door bijvoorbeeld een ontwikkelingsachterstand, autisme of een andere reden. Sociale vaardigheden kun je wel leren en dat doe je door te oefenen. Ik gebruik daarvoor  verschillende spelmaterialen. Ik gebruik ook oefeningen waarbij we lekker bewegen en verschillende gesprekstechnieken. Samen op een leuke en speelse manier aan de slag!

IMG_0132_edited_edited.jpg

 Rots en water training

 

Rots en water is een psycho fysieke training waarbij bewegen centraal staat.

Psychofysiek werken betekent dat via een actieve, fysieke invalshoek positieve sociale vaardigheden worden aangeleerd. Al spelenderwijs en via fysieke oefening worden sociale communicatie en confrontatievaardigheden aangeleerd.

Spel en fysieke oefening worden voortdurend afgewisseld door momenten van zelfreflectie.

Een aantal kernwoorden zijn weerbaarheid, grenzen aangeven, zelfvertrouwen, en respectvol omgaan met elkaar. Je kunt er meer over lezen op de rots en water site. (zie deze link)

We trainen met een groep van minimaal 4 tot 8 personen als ik alleen ben, als er meer kinderen zijn train ik samen met een collega.

Het traject bestaat uit 8 bijeenkomsten van een uur.

(ook mogelijkheden tot individueel trainen)

Brain Blocks

Met behulp van Brain Blocks begeleid ik kinderen/jongeren en hun omgeving.

Brain Blocks wordt vooral gebruik voor mensen met autisme. De mogelijkheden zijn wel breder en er wordt momenteel ook een training ontwikkelt speciaal voor ADHD.

Brain Blocks heeft praktisch en eenvoudig materiaal waarmee je beelden kunt maken om tot 1 taal te komen, elkaar begrijpen.

Brain Blocks wordt ingezet als psyco-educatie, dit betekent dat je m.b.v. het materiaal kan weergeven hoe een brein met autisme werkt maar ook een brein zonder autisme.

Brain Blocks wordt ook gebruikt als communicatiemiddel en om therapeutisch te begeleiden.

Bekijk de site www.brainblocks.nl voor meer informatie.

Time management voor ouders

Iedere ouder zal het herkennen: Je staat ‘s ochtends op en voordat je de kinderen op school hebt, heb je er al bijna een dagtaak opzitten. Je rijdt naar je werk en maakt allerlei lijstjes in je hoofd: wanneer haal je je boodschappen, je moet je moeder nog bellen, een kaartje sturen aan je vriendin, cadeautje kopen voor een verjaardag, sporten, de was ophangen, afspraak maken voor de kapper, medicijnen ophalen…. Etc… wat moet je toch veel! Het managen van je tijd is nog nooit zo nodig geweest als nu!

Timemanagement is iets wat niet iedereen van nature kan en daarom biedt ik in samenwerking met praktijk speltherapie Eindhoven (Jorine van beurden) de workshop Time management voor ouders aan! In deze praktische workshop gaan we kijken naar jouw leven als vader/ moeder. De volgende onderwerpen komen aan bod: Timemanagement, Mindset, keuzes maken, grenzen aangeven, verantwoordelijkheid, samenwerken, schuldgevoel, aandacht en energie.

Mind fullness training

Bij Meditatie & Mindfulness leren kinderen door middel van aandachts-oefeningen indrukken te filteren, zich minder af te laten leiden door prikkels en op een meer aandachtige manier met spanningen en probleemsituaties om te gaan. Ook raken kinderen ondanks de hectiek van deze maatschappij weer meer vertrouwd met stilte-momenten en de weldadige werking ervan. Hierdoor (her-) ontdekken kinderen hoe zij op speelse en positieve wijze bij hun kern kunnen blijven. Mindfulness kan thuis en op school handvatten geven bij bijv. sensitiviteit, onrust, concentratieproblemen, omgaan met boosheid en negatieve gedachtenpatronen. Op- speelse wijze aangepast aan de leeftijd (4-8 en 8-12) van de kinderen gaan we samen op ontdekkingsreis in de wereld van mind fulness. Het traject bestaat uit 6 bijeenkomsten van 45 minuten.(ook mogelijkheden tot individueel trainen)

brainblocks-fotos-hoofden-.jpg

Een informatieverwerking verschil?

Hoe werkt mijn brein?

Hoe werkt jouw brein?

Wat gebeurt er? Hoe ziet jouw brein er nu uit? Wat heeft jouw brein nu nodig? Hoe kun je dat regelen? 

229008_slider-istock_000017949870large1.

Naast dit vastgestelde aanbod zijn er meer mogelijkheden bespreekbaar. Omdat ik gedragsspecialist in het basisonderwijs ben kan ik bijvoorbeeld ook op school komen ondersteunen als een leerkracht of school daar behoefte aan heeft/kansen ziet. Dit kunnen we bespreekbaar maken vanuit een ouder maar ook een school kan met deze vraag bij mij terecht. Als een ouder graag samen wil werken aan een doel met met het kind kunnen we ook daar een gepast coachingsprogramma op maken. Voorwaarde is dat we samen beslissen dat de klik er is en mijn expertise daarvoor toereikend is. Schroom niet om te vragen en mocht ik niet de juiste persoon zijn voor uw hulpvraag dan kijk ik graag met u mee om toch passende hulp te vinden.